- بازار قم ← ساخت و معماری آن از خدابینی خاص برخوردار است.
- مدارس علمیه
- خانه های تاریخی
- قلعه ها، محوطه ها، کاروانسراها
- پل ها، سدها، غارها و آتشکده
- خرمهره :
آن چه به عنوان خرمهره مطرح می باشد، آثارش به مقابر دروه ساسانیان و هخامنشی و اشکانیان باز می گردد. کارکرد آن در خرمهره هایی که به چارپایان گران قیمت و نیز جهت رفع چشم زخم کودکان به گردن آنان آویزان می کردند، ملموس است.
رنگ فیروزه ای آبی روشن نیز جزو رنگ هایی است که برای ایرانیان معنایی خاص داشته است. (طلسم)
علت نامگذاری :
چون در گذشته این دست ساز را به گردن خر و برخی حیوانات دیگر آویزان می کردند به این نام مشهور گشته است. اما در اثر گذر زمان و با ایجاد تغییراتی چون افزودن فلز زرد و ایجاد سوراخ در اطراف آن به شکلی درآمد و امریکایی ها نیز از آن استفاده کردند.
نام دیگر خرمهره :
به (کوسوجی) نیز شهره دارد که برای دور کردن چشم زخم به کلاه کودکان متصل می گردید.
سابقه تولید خرمهره به مصر باستان نیز باز می گردد.
صنایع دستی قم :
می توان از قالی بافی، رنگرزی، چاقو سازی، منبت کاری، سفالگری، کاشی سازی آجرتراشی، حجاری، مروارید بافی- ملیله کاری ..... نیز نام برد.
از هنر سفالگری قم، تنها کارگاه موفق که به فعالیت خود ادامه می دهد متعلق به )برادران سعادتمند) است که در زمینه ساخت ظروف سفالی خصوصاً خرمهره سازی در شکل های گوناگون حضور موثری دارد.
از جمله دیگر صنایع دستی قم
تحقیقات انجام گرفته در سایت میراث فرهنگی، گویش های قم را به 132 گویش شناسائی نموده که از جمله آن ترکی، ترکی قشقایی، کردی، خلجی، بختیاری و ...... می باشد.گویش های قم :
متناسب با طبیعت اطراف، آبگوشت ؟ ، دم پختی، کال جوش، اشکنه، شامی، کوفته و شیرین هایی هم چون، سوهان، کلوچه و حلوا ارده .................خوراک :
صنایع دستی مثل قالی، سرامیک، سجاده، مهر و تسبیح سوهان و در گذشته حلوای قمی و از جمله هنرهای سنتیسوغات :